Rekrutacja uczestniczek/uczestników do projektu „Beskidy na TAK!”

BESKIDY NA TAK!

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Społecznej „BYĆ RAZEM” wraz z Part­ne­ra­mi – Stowarzyszeniem Integracyjnym Eurobeskidy z Łodygowic oraz Powiatowym Urzędem Pracy z Cieszyna od 01.06.2016 rozpoczyna nabór uczest­ni­cze­k/u­czest­ni­ków do projektu pn. „Beskidy na TAK!” współ­fi­nan­so­wa­ne­go ze środków Unii Eu­ro­pej­skiej w ramach Eu­ro­pej­skie­go Fundusz Spo­łecz­ne­go (Regionalny Program Operacyjny Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 dla osi priorytetowej: IX. Włączenie społeczne dla działania 9.1 Aktywacja społeczna, poddziałanie 9.1.5. Programy aktywnej integracji osób i grup zagrożonych wykluczeniem społecznym.)

Kto może wziąć udział w projekcie?

Do udziału w projekcie zapraszamy mieszkańców powiatu cieszyńskiego i żywieckiego znajdujących się w trudnej sytuacji zawodowej i społecznej, w szczególności:

• osoby niepełnosprawne, zwłaszcza w stopniu umiarkowanym i znacznym,
  • opiekunów osób niepełnosprawnych,
  • osoby bezrobotne lub nieaktywne zawodowo,
  • inne osoby, korzystające z różnych form wsparcia z racji trudnej lub niezwykle trudnej sytuacji osobistej.

Co oferujemy uczestnikom projektu?

• indywidualny kontakt z wybranym specjalistą: doradcą zawodowym, psychologiem, pracownikiem socjalnym,
  • szkolenia wspomagające powrót na rynek pracy,
  • szkolenia zawodowe dopasowane do potrzeb i możliwości uczestników projektu,
  • możliwość odbycia dziesięciomiesięcznego stażu zawodowego,
  • możliwość zatrudnienia przez okres 12 miesięcy.

UDZIAŁ W PROJEKCIE JEST BEZPŁATNY

JEŚLI JESTEŚ ZAINTERESOWANY UDZIAŁEM W PROJEKCIE SKONTAKTUJ SIĘ Z JEDNYM Z NASZYCH PUNKTÓW REKRUTACYJNYCH: telefonicznie, mailowo, osobiście

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Społecznej „BYĆ RAZEM”, ul. Wałowa 4, 43-400 Cieszyn, tel. 502 143 755 mail: bycrazem.cieszyn@beskidynatak.eu

Stowarzyszenie Integracyjne EUROBESKIDY, ul. Królowej Jadwigi 6, 34-325 Łodygowice, tel.: 33 862 31 98 lub 33 862 31 97 mail: eurobeskidy.lodygowice@beskidynatak.eu