Dlaczego warto nas odwiedzić?

... Jeżeli chcecie Państwo zobaczyć, w jaki sposób można pomagać, jakie rozwiązania można w prosty sposób zastosować na lokalnym terenie, jezeli szukacie Państwo inspiracji dla prowadzenia działalności o charakterze społecznym i chcielibyście przyjechać z wizytą studyjną do nas... Będzie nam niezmiernie miło Państwa gościc.

Serdecznie zapraszamy!

Co oferujemy?

Przeprowadzenie kompleksowej obsługi wizyty studyjnej dla pracowników i przedstawicieli trzech sektorów:

• samorządu - przedstawicieli władz samorządowych, pracowników OPS, PCPR, UM i innych JST;
  • NGO - pracowników i wolontariuszy organizacji pozarządowych,
  • przedsiębiorców,
  • oraz wszystkich innych osób zainteresowanych aktywną polityką społeczną, w tym osób defaworyzowanych na rynku pracy.

Ze swojej strony oferujemy zarówno doświadczenie naszej kadry oraz gwarancję rzetelnego przygotowania ciekawego projektu wizyty studyjnej, jak również dalsze podtrzymywanie naszych relacji z Partnerem - dzieląc się spostrzeżeniami, sugestiami na temat ewentualnych późniejszych rozwiązań.

W ramach wizyty studyjnej zapewniamy:

• Szeroką gamę warsztatów dotyczących umiejętności miękkich oraz zagadnień związanych z ekonomią społeczną, aktywną reintegracją, funkcjonowaniem organizacji pozarządowych, tworzeniem i rozwojem partnerstw lokalnych;
  • Wizyty w miejscach, ośrodkach prowadzonych przez Stowarzyszenie i Fundację „Być Razem”;
  • Spotkania z przedstawicielami władz oraz instytucji samorządowych;
  • Pełną obsługę wizyty pod kątem noclegu i wyżywienia;
  • Dodatkowe atrakcje, np. wycieczki (najbardziej znane miejscowości wczasowe i uzdrowiskowe bezpośrednio sąsiadujące z Cieszynem to Ustroń, Wisła, tzw. "Beskidzka Trójwieś”: Istebna, Jaworzynka, Koniaków);
  • Wieczory integracyjne, uroczyste kolacje.

Co więcej – korzystając z naszej oferty łączą Państwo zdobycie wiedzy i rozwój kadry z pobytem w pięknie usytuowanym mieście Cieszynie. Ziemia Cieszyńska zachwyca o każdej porze roku ze względu na różnorodność krajobrazów. Bogatym walorom naturalnym towarzyszy dobre zagospodarowanie turystyczne. Położenie u stóp Beskidu Śląskiego, bezpośrednio na granicy południowej Polski oraz północno-wschodnich Czech, a także atrakcyjny wygląd historycznego centrum z malowniczym rynkiem i dużą ilością zabytków, daje osobom przyjezdnym gwarancję niezapomnianych wrażeń.

Dlaczego warto nas odwiedzić?