O fundacji

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Społecznej „Być Razem” to organizacja pozarządowa zajmująca się wspieraniem podmiotów ekonomii społecznej, spółdzielni socjalnych, przedsiębiorstw społecznych, firm nastawionych na działalność o charakterze społecznym, organizacji pozarządowych. Fundacja w ramach swojej struktury prowadzi w Cieszynie przedsiębiorstwo społeczne. Realizujemy projekty wspierające osoby powracające na rynek pracy.

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości Społecznej „Być Razem”

Fundacja prowadzi przedsiębiorstwo społeczne działające w kilku różnych branżach w tym: stolarnię, ślusarnię, pralnię wodną i chemiczną, stołówkę, catering. Ponadto Fundacja wspiera powstawanie spółdzielni socjalnych. Dotychczas dzięki takiemu wsparciu uruchomionych zostało 9 spółdzielni. Poza działalnościa produkcyjną Fundacja zajmuje się działanością szkoleniowo-edukacyjną.

Welldone

W naszych warsztatach produkujemy wyjątkowe i stylowe produkty, które zostały zaprojektowane specjalnie dla nas przez młodych projektantów.

Państwa decyzja o współpracy z naszą Fundacją może mieć podwójny wymiar - nie tylko ekonomiczny ale także, co ważne, społeczny. Odwiedzając nasze przedsiębiorstwo, szkoląc się u nas, kupując nasze produkty i usługi, jednocześnie pomagacie Państwo w tworzeniu nowych miejsc pracy. Działamy w obszarze ekonomii społecznej, w której chodzi o coś więcej niż tylko o generowanie pieniędzy. Zyski przeznaczamy na działalność społeczną. Tworzymy nowe miejsca pracy dla potrzebujących po to, by pomóc im w usamodzielnieniu.

Fundacja powołana została przez Stowarzyszenie Pomocy Wzajemnej „Być Razem”, które prowadzi w Cieszynie kompleksowy system zabezpieczenia społecznego. Stowarzyszenie jest laureatem prestiżowej nagrody TOTUS 2009 przyznawanej instytucjom oraz osobom, których działalność w sposób wybitny przyczynia się do podkreślenia wartości człowieka. Zarówno Stowarzyszenie jak i Fundacja zostały utytułowane wieloma różnymi nagrodami.

Stowarzyszenie Pomocy Wzajemnej „Być Razem”